Η Χρυσή Εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου

Σε πόσες ταινίες έπαιξαν οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί στην περίοδο της Χρυσής Εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου; (Male Version)

Μορφές που αποτυπώθηκαν στο μυαλό μας από τότε που ήμασταν παιδιά και συνεχίζουν να υπάρχουν ατόφιες μέσα μας. Ατάκες που μας κάνουν να αναγνωρίζουμε τους ηθοποιούς ακαριαία και να γελάμε χωρίς καν να κοιτάζουμε την οθόνη. Είναι η αξεπέραστη Χρυσή Εποχή.

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε την ακριβή περίοδο της Χρυσής Εποχής. Σύμφωνα με τη Wikipedia η περίοδος αυτή αρχίζει το 1955 και τελειώνει το 1967. Μετά πρέπει να επιλέξουμε τους ηθοποιούς, κάτι καθόλου εύκολο, γιατί είναι πολλοί και καλοί. Διαλέξαμε, σχεδόν τυχαία, κάποιους από τους γνωστότερους και μετρήσαμε τις ταινίες στις οποίες εμφανίστηκαν, μέσα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Αλεξανδράκης, Μπάρκουλης, Παπαγιαννόπουλος, Βέγγος, Βουτσάς, Χατζηχρήστος, Κωνσταντάρας, Ρίζος, Σταυρίδης, Ηλιόπουλος. Ο αριθμός των ταινιών φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Σίγουρα δε χρειάζεται να αντιστοιχήσουμε τα ονόματα των ηθοποιών στις εικόνες τους. 

Αγαπημένοι ηθοποιοί της Χρυσής Εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου και αριθμός ταινιών που τους αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη περίοδο

Το περιμένατε; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Για πολλούς από εμάς, ο Ελληνικός Κινηματογράφος της Χρυσής Εποχής είναι μια ατέλειωτη ταινία που συνοδεύει τη ζωή μας. Μια Κυριακάτικη κινούμενη εικόνα που γεμίζει τα κενά ανάμεσα στα τραπεζώματα, στις εξόδους, στους απογευματινούς ύπνους στον καναπέ, στις μοναχικές και στις οικογενειακές στιγμές. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά αριθμοί. 

28 Σεπτεμβρίου 2020,

Δημήτρης Α. Βλάχος